Pit o cuixa (part III i final)

vitamines

En la darrera entrada d’aquesta sèrie parlarem sobre les vitamines i si hi ha diferències entre aquestes dues parts pel que fa al seu contingut en aquests elements imprescindibles en l’alimentació.

La ingesta d’una ració d’aquestes carns és una bona font d’algunes vitamines, i fins i tot en alguns casos una molt bona font amb independència de la part o de l’animal de procedència.

Pel que fa al pit de pollastre el podem declarar guanyador en la cobertura de les necessitats diàries en adults de niacina (100% en dones i un 93% en homes), àcid pantotènic (35%) i vitamina B6 (62% en dones i 52% en homes).

Aquests nivells tan elevats de contingut en certes vitamines del pit de pollastre no ens han de fer menysvalorar les altres parts ja que en general el contingut és altíssim en tots els casos. Ho podeu veure als gràfics adjunts.

En la vitamina B12 és la cuixa de pollastre on s’arriben als nivells més alts de cobertura de les necessitats diàries dels adults (33%), quedant el pit de pollastre a un 10%.

En contingut vitamínic segueix la riboflavina (B2) en que la cuixa de gall dindi té uns valors força elevats (aproximadament del 17%), la resta de parts queden lleugerament per sota del 10%.

Cal també assenyalar els baixos nivells de vitamines A, D, E,i K ja que són vitamines liposolubles i al tenir les nostres carns nivells tan baixos de greix la presència d’aquests vitamines no és significativa.

Resumen:

Ambas partes, pechuga y muslo, de los dos animales, pollo y pavo, contienen niveles muy altos de niacina, ácido pantoténico y vitamina B6. Sin embargo, destaca la pechuga de pollo como la parte que más cubre las necesidades de un adulto de estos elementos. También destaca la vitamina B12 en el muslo de pollo y la riboflavina en el de pavo. A pesar de estas diferencias los niveles de cobertura de las necesidades diarias de estas vitamines son altísimos.

Grafic_vitamines_homeGrafic_vitamines_dona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s