Microones, una bona eina també per al pollastre i gall dindi

microones1

Parlarem avui del cuinat del pollastre i gall dindi al microones ja que és una de les formes culinàries més comuns actualment, fent-se servir sobretot per reescalfar el menjar.

En la cocció ordinària la calor s’aplica des de fora de l’aliment, en concret, de la carn de pollastre i gall dindi, i va penetrant gradualment cap l’interior. En la cocció al microones, la calor se genera dins de l’aliment. Les microones agiten les molècules d’aigua i les fan girar molt ràpidament, d’un costat a l’altre a una gran velocitat. D’aquesta forma, les molècules xoquen unes contra les altres i es comuniquen l’energia, produint-se un increment de temperatura.

La calor que es genera als aliments és proporcional a la potència i temps als quals programem l’aparell i pot arribar a ser molt superior a la temperatura d’ebullició de l’aigua.

Així doncs, l’aliment s’escalfa molt ràpidament. Peces petites de pollastre o gall dindi poden coure’s en 2 minuts. En comparació amb el forn convencional o el bullit, la pèrdua de nutrients que s’afecten amb la temperatura és molt menor, com per exemple, algunes vitamines del grup B (al microones es conserva un 75% de la vitamina B1 i un 56% de la B6). D’altra banda, com no cal submergir l’aliment en aigua s’eviten les pèrdues de minerals.

Darrerament han aparegut al mercat estris de silicona adequats per cocció al microones, que donen uns resultats similars a la cocció al vapor de la qual en parlarem un altre dia. Podeu aquí enllaçar amb receptes amb aquests estris d’una coneguda firma.

Resumen

En la cocción en microondas el calor se genera en el interior del alimento al chocar las moléculas de agua entre sí a gran velocidad por efecto de las microondas y produciendo un incremento de la temperatura. El calor generado es proporcional a la potencia y tiempo programados.

La cocción es mucho más rápida, por lo que hay una pérdida menor de nutrientes, en especial de vitaminas del grupo B. Al no sumergir la carne de pollo o pavo en el agua no hay pérdida de minerales.

En el microondas se puede cocinar con unos artilugios de silicona con los que el resultado es parecido a la cocción al vapor. Aquí tenéis algunas recetas.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s