Pollastre: data de caducitat o de consum preferent?

Consum preferent_caducitatNo va ser fins no fa pas gaires mesos i arrel de la sortida als mitjans de comunicació de la necessitat de lluitar contra el malbaratament alimentari, que molta gent va ser conscient que li havia dos conceptes similars però significativament diferents.

Estem parlant de la data de durada mínima o consum preferent i la data de caducitat.

La Unió Europea reglamenta tots els aspectes que fan referència a la informació que es dóna  als consumidors de productes alimentaris. Entre la informació obligatòria que ha de portar l’etiqueta de qualsevol aliment hi ha una o altra data. També, i és tant important com l’anterior, cal posar les condicions especials de conservació i utilització. No només es fixa l’obligatorietat de posar-ho, sinó que també s’indica com cal posar-ho, mida, forma, etc. Tot pensat per donar la informació que el consumidor necessita.

La carn de pollastre i de gall dindi es troben dins del conjunt d’aliments que per les seves característiques són microbiològicament molt peribles i per tant poden no ser segurs un cop passada la data de caducitat establerta a l’envàs. També formen part d’aquests aliments la resta de carns crues, peix, preparacions amb carn, etc.

La data de caducitat d’aquestes carns acostuma a ser de 7-9 dies des de l’envasat, podent variar depenent de diversos factors en el procés de preparació i comercialització de la carn.  Al llibre La carne de pollo en la alimentación saludable es parla d’una conservació ideal a casa a temperatura entre 0 i 4ºC. Cal ser conscients que la data de caducitat està íntimament relacionada amb la seguretat alimentària, i que per si sola no assegura un correcte estat de la carn. Cal que el maneig que fem els consumidors des de la seva compra fins el seu consum sigui el correcte.

Quan s’acosta la data de caducitat de la safata de pollastre o gall dindi que hem comprat, si veiem que no la consumirem a temps es pot congelar. Ara bé cal tenir en compte que un cop la descongelem, sempre seguint les indicacions que vàrem donar en una entrada anterior, cal consumir-la en les 24 hores posteriors.

Resumen

La Unión Europea fija la obligatoriedad de marcar en el etiquetado de los productos una fecha de duración mínima o una fecha de caducidad. Las carnes de pollo y pavo son altamente perecederas y por tanto es preciso que marquen una fecha de caducidad, a partir de la cual no es seguro su consumo. Además de consumir la carne antes de esta fecha, es imprescindible seguir unas buenas normas de conservación y manejo desde su compra hasta su consumo.

Al acercarse la fecha de caducidad, si no se va a consumir esta carne se puede congelar, teniendo en cuenta que después de descongelar se ha de consumir en 24 horas.

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s