Quan els mitjans de comunicació no ajuden…

Angebot im SupermarktUna mesura que ja fa uns mesos va tenir un gran ressó a la premsa i altres mitjans de comunicació va ser la proposta del Govern de Grècia d’autoritzar la venda a preus reduïts de productes amb la data de consum preferent ja passada.

Aquests dies torna a estar als mitjans ja que aquesta mesura acaba d’entrar en vigor. I ens trobem que segueix havent-hi la mateixa confusió entre data de consum preferent i data de caducitat.

Ja aleshores i davant les informacions de tot tipus en que s’enfrontava el consumidor es va intentar explicar la diferència entre una i altra data. Ara veiem que segueix sense estar prou clar, i aprofitant que la darrera entrada al nostre blog era sobre aquest tema volem tornar a deixar clar aquests dos conceptes.

Data de consum preferent: data fins la qual s’asseguren les característiques qualitatives del producte. El consum més enllà no comporta perill per a la salut, si bé el producte pot patir variacions en l’aroma, textura, etc. Són els productes que han sobrepassat aquesta data els que el Govern grec permet la seva venda en unes condicions i terminis fixats. La premsa també fa ressó de que moltes cadenes de supermercats diuen que no ho faran per no perjudicar la seva imatge de qualitat.

També cal recordar que aquest concepte va íntimament relacionat amb alguna mesura per a disminuir el malbaratament alimentari.

Data de caducitat és una data a partir de la qual es considera que el producte no és segur per risc microbiològic. Les carns estan dins del grup d’aliments amb data de caducitat.

Ara podem tornar a llegir els articles sobre aquest tema amb una visió més crítica, tant del contingut com sobre el com el presenten, especialment en titulars.

http://sociedad.elpais.com/sociedad/2013/09/02/actualidad/1378147737_555328.html

http://www.elmundo.es/elmundo/2013/09/03/economia/1378178064.html

2 thoughts on “Quan els mitjans de comunicació no ajuden…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s