Nuggets: un derivat del pollastre molt atractiu

nuggets de pollastre

Dins el munt d’anglicismes que cada dia incorporem al nostre llenguatge n’hi ha que està estretament lligat amb el món de pollastre. Parlem dels famosos “nuggets”. Com en diríem en català??

En aquesta entrada voldríem explicar-vos què són i quines són les seves principals diferències nutricionals respecte la carn de pollastre.

Els productes arrebossats han tingut un important creixement en la producció industrial de productes derivats del pollastre ja que es poden fer de moltes mides i formes, textures, sabors i presentacions. Això fa que siguin molt atractius pel consumidor ja que, a més, són formes de preparació fàcil i ràpida. També el seu consum és molt fàcil i atractiu, especialment pels consumidors més joves. Si bé en general están preparats per ser fregits, n’hi ha que admeten fer-se al forn.

Dins d’aquest grup trobem els nuggets que són trossos de pollastre de forma irregular, més o menys esfèrica, que estan fets ja sigui a partir de peces senceres de pollastre o de trossos. Hi ha importants diferències en ingredients (tipus d’arrebossat), condimentació i procés d’elaboració (part del pollastre utilitzat, amb pell o sense,…) segons països i que responen a les preferències dels seus consumidors. La cobertura del producte també dependrà del seu tipus de conservació: si es refrigera o si es distribueix i conserva congelat.

Pel que fa a la cobertura poden trobar 3 tipus, que es poden combinar o no:

–       Enfarinat, l’aliment es cobreix d’una fina capa de farina.

–       Arrebossat, la pasta de farina incorpora ou.

–       Empanat. No sabem si aquesta és una traducció correcte del castellà empanado. En tot cas, aquí parlem d’una cobertura primer en ou i després amb pa ratllat.

També aquesta cobertura pot variar molt: l’arrebossat pot portar llevat o no, l’empanat pot fer-se amb partícules de diferents mides, formes i consistència.

En general, els nuggets no s’enfarinen, sinó que s’arrebossen i posteriorment s’empanen.

Un altre dia parlarem de les propietats nutritives d’aquestes preparacions de pollastre.

 Resumen

Los nuggets están dentro de la categoría de productos derivados del pollo que más crecimiento han tenido en los últimos años por su fácil preparación y su gran aceptación en el consumo.

Son trozos de pollo de forma irregular, más o menos redonda, con una cobertura y destinados a ser fritos.  Algunos pueden hacerse al horno.

Es un producto que admite grandes diferencias según ingredientes, condimentos y elaboración. La cobertura puede ser de tres tipos, que pueden combinarse de forma sucesiva: enharinado (recubierto de pasta fina de harina), rebozado (recubierto de pasta de harina con huevo) y empanado (recubierto primero con huevo y luego con pan rallado).

Los nuggets, en general, se rebozan y luego se empanan.

Otro día hablaremos de su composición nutritiva.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s