En general, al parlar de carn d’au ens referim al pollastre. Les dades, tant de producció com de consum, excedeixen tant les dels altres tipus de carn d’aviram que amaguen sovint amaguen la seva existència.
Així doncs, us presentem avui, i no serà l’únic cop que en parlem, la carn de guatlla.
Recentment va tenir lloc el 50è Congres Científic d’Avicultura. Una de les sessions plenàries es va destinar a aprofundir en les característiques nutritives dels productes avícoles (carn i ous). I en aquest marc la Doctora Mor-Mur, del Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona ens va fer un primer acostament a les especificitats d’aquesta carn.
Va parlar, en primer lloc, de la importància en una dieta sana i equilibrada de menjar variat i això comporta no només promoure la variació en les matèries primeres, sinó també en el seu processat o formes de cuinat. També va posar de relleu el fet contrastat que a les ciutats existeix la tendència a una disminució d’aquesta necessària variació.
La carn de guatlla constitueix una alternativa saludable i molt agradable al consum de carn en general i d’aviram en particular.
Els animals vius pesen al voltant de 250 g i en canal uns 180 g. El pes de la carn està entre els 80 i els 100 grams. La part del pit és un 57% de la carn.
Donat que són animals petits, es considera que una ració és un animal sencer, que s’acostuma a cuinar sense segons costums de cada zona.
Per a un primer tastet d’aquesta carn us deixem aquí una recepta sana i senzilla.
Al hablar de carne de ave, siempre pensamos en el pollo. Recientemente se celebró el 50º Congreso Científico de Avicultura, donde la Dra. Mor-Mur del Departamento de Ciencia Animal y de los Alimentos de la Facultad de Veterinaria de la UAB mencionó la carne de codorniz dentro de las características nutritivas de los productos avícolas y a tener en cuenta en una dieta sana, equilibrada y variada.