Aprofitant el Thanksgiving Day, parlem del gall dindi

produccion-pavosUn any més ja tenim al damunt el famós dia d’Acció de Gràcies, una de les grans festivitats als Estats Units i Canadà i que aquí coneixem gràcies al cinema, televisió, etc. Com tota bona festa hi ha un àpat típic i en aquest cas és el gall dindi, fet i portat a taula sencer, amb farciment i acompanyaments variats.

Aprofitarem aquesta setmana per parlar de les qualitats de la carn de gall dindi:

–       Un 75% de la carn de gall dindi és aigua.

–       Es considera una ració 125 grams de carn sense pell.

–       Així doncs, una ració de gall dindi aporta 130 kcal si és pit i 128 si és cuixa. Aquesta diferència és insignificant.

–       Una ració de pit de gall dindi té 30.8 grams de proteïna i si és cuixa 25,4.

–       La proteïna de gall dindi no té cap aminoàcid essencial deficient, és, doncs de la més alta qualitat.

–       Pel que fa al greix, el pit quasi no en té (0.8 grams en una ració) i la cuixa només 3.

–       El seleni és el mineral del qual la carn de gall dindi n’aporta més en relació a les quantitats diàries necessàries en qualsevol etapa de la vida, entre un 66 i un 55% en persones adultes. També el zinc, fòsfor i ferro són minerals destacats en aquesta carn.

–       En les vitamines B6 i B12 l’aportació del gall dindi és molt important, però és especialment rellevant la de la niacina.

En resum, és una carn molt adequada per a tothom en totes les etapes de la vida, però volem destacar aquelles en que cal una important font de proteïnes d’alta qualitat, i al mateix temps amb poc greix i pocs àcids grassos saturats i una bona font de vitamines i minerals. En particular, és una carn molt adient per nens i adolescents per les seves necessitats lligades al creixement, dones embarassades i gent gran.

Resumen

La carne de pavo es poco calòrica, sólo 130 Kcal por una ración de 125 gramos sin piel. Sus proteinas son de alta calidad y apenas tiene grasa. Los minerales más significativos que tiene son el selenio, zinc, fosforo y hierro, y al respecto de las vitamines las más destacadas son niacina, B6 y B12.

Es una carne especialmente adecuada en fases o etapes de la vida con alto requerimientos proteicos como la niñez y adolescencia, embarazo y tercera edad.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s