És temps de fires: l’Avícola de la Raça Prat i la del Gall de Vilafranca del Penedès

Dies abans de Nadal és quan se celebren dues fires que tenen com a protagonistes dues de les races autòctones d’aviram de Catalunya. Afortunadament aquest any se celebren en caps de setmana diferents i això permetrà a qui vulgui visitar-les i gaudir-les poder-ho fer tranquil·lament.

40 fira avícola del prat

Parlem en primer lloc de la Fira Avícola de la Raça Prat, que aquest any fa la seva 40 edició. Es fa entre el 13 i el 15 de desembre al Prat de Llobregat i allà podreu conèixer i tastar el Pollastre del Prat. És l’únic que té el distintiu d’Indicació Geogràfica Protegida, identificant no només la raça, sinó que els animals s’han criat a explotacions de determinats municipis de la comarca i en una condicions de producció, sacrifici i comercialització també definides, controlades i certificades. Podreu trobar les característiques específiques d’aquesta raça a una entrada anterior del nostre blog on parlàvem de races autòctones.

A la Fira hi ha un pavelló Avícola amb exposició de galls i gallines potes blava. A l’Espai Gastronòmic aquest pollastre pren un relleu especial, juntament amb altres productes locals com la carxofa del Prat.

L’altra fira que us volem recomanar és la Fira del Gall de Vilafranca del Penedès. Es farà el cap de setmana següent a la fira del Prat, és dir, el 21 i 22  de desembre i també aquí és una raça autòctona, el Gall del Penedès, que la serveix de pretext a la fira. L’aviram d’aquesta raça podrà ser adquirit en diverses parades de la fira, on cada exemplar està degudament identificat. La fira disposa d’un servei gratuït d’escorxador per aquells que vulguin comprar l’animal viu. Si es prefereix comprar-lo ja sacrificat, també serà possible.

Fira Gall Vilafranca

En el marc de la fira també hi haurà la Mostra de Cuina d’Aviram en la que a una carpa hi haurà 7 restaurants de la comarca que oferiran plats en base al Gall Negre.

Esperem que aprofiteu aquestes dues trobades per descubrir tant aquests animals de races autòctones com els diferents plats de les propostes gastronòmiques que us ofereixen!

Resumen

Próximamente se celebrarán dos ferias avícolas. La primera es este fin de semana en el Prat de Llobregat donde se podrán conocer los pollos de la raza Prat, reconocida con el distintivo de Indicación Geográfica Protegida (IGP) y disfrutar de las recetas en base a este pollo y otros elementos propios de la zona en su espacio gastronómico.

La otra feria es la Fira del Gall que se celebra el 21 y 22 de diciembre en Vilafranca del Penedès. Allí conoceréis esta otra raza, la del Gall del Penedès, podréis comprar animales vivos, pudiendo ser sacrificados allí mismo o el pollo ya preparado para cocinar. Finalmente, también una muestra gastronómica pondrá a nuestro alcance recetas específicas con este tipo de ave.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s