El pollastre en la cistella de la compra

pollastre mercat

Parada del “Mercat de Santa Caterina”

A Lleida, la setmana passada va tenir lloc el congrés anual d’AECOC de Productes Càrnics. Entre moltes altres ponències n’hi va haver una que va fer una anàlisi del mercat i tendència de consum i que va ser duta a terme pel Sr. Roberto Butragueño de Nielsen.

Va ser una interessant exposició, anant del més general al més específic: els productes càrnics. Us farem un resum molt sintètic, anant en el nostre cas del més general al pollastre i gall dindi en particular. Totes les dades que es donen fan referència a gran consum (alimentació, begudes i drogueria i perfumeria) a hipermercats, supermercats, mercats, botigues tradicionals i especialistes.

–       Es posa en evidència una lenta recuperació de la confiança del consumidor des de finals de l’any passat.

–       Al 2013 el volum de compra va disminuir un 1.7% en el conjunt de gran consum.

–       Hi ha més visites a les botigues, disminuint el nombre de productes comprats a cada visita, el comprador té una clara percepció que els preus estan pujant, sigui o no cert i va a la recerca activa de descomptes i promocions.

–       Els productes frescos han esdevingut una prioritat estratègica per a la gran distribució ja que generen més visites a les botigues i els permet una millor diferenciació. Només cal seguint que fan les grans cadenes en premsa o in situ per poder-ho comprovar.

–       De 100 euros destinats a la compra, vàrem dedicar a adquirir frescos 35. Però al mateix temps, al 2013 vàrem comprar 2,5 kg menys de productes frescos que el 2012.

–       Els productes càrnics són la principal despesa en la cistella de la compra, hi dediquem un 17.5%.  Aquesta quantitat gairebé no ha variat des de l’inici de la crisi.

–       De cada 100 Kg de carn comprada, 33 eren de pollastre al 2007 i 38 l’any passat.

–       Malgrat això, l’any passat es va comprar menys pollastre que l’anterior, i el mateix amb la resta de carns.

–       El gall dindi fresc sembla una excepció, si bé les dades són només de supermercats i hípers que han vist les seves vendes augmentar quasi un 25% només l’any passat.

Resumen

Elementos de la ponencia del Sr. Roberto Butragueño de Nielsen en el Congreso de Productos Cárnicos de Aecoc celebrado en Lleida la semana pasada. Se habla de gran consumo (alimentación, bebida y droguería y perfumería).

Lenta recuperación de la confianza del consumidor.

– Disminución en 2013 del 1,7% en el volumen de compras.

Más visitas a los establecimientos de compra, menos productos en cada compra, búsqueda de ofertas y promociones y alta sensibilidad a los precios.

– Los frescos son un elemento estratégico de la gran distribución para incrementar visitas y diferenciar.

– 35% del gasto dedicado a productos frescos. 2,5% menos de compra en volumen de frescos.

– Un 17,5% del gasto se destina a productos cárnicos.

– En el conjunto de todas las carnes, la de pollo ha incrementado su participación hasta un 38% en Kg. Se ha disminuido la compra de todas las carnes, incluidas la de pollo, en estos años.

– Incremento de las ventas de carne de pavo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s