Una pinzellada del sector de l’aviram

Des d’aquest blog tenim la convicció que per conèixer bé i poder valorar correctament un producte alimentari no és suficient saber les seves qualitats i característiques nutritives i gastronòmiques. Cal saber què és aquest producte, d’on ve, i que hi ha al darrera.

Pel que fa a la carn de pollastre i gall dindi, en diverses entrades us hem anat explicant aquests aspectes. Avui volem fer quatre pinzellades de tipus productiu sobre el sector de l’aviram de carn aprofitant la recent publicació d’un informe anual del Ministeri d’Agricultura al respecte. Són dades del 2013.

Catalunya és on es produeix més carn d’au, més d’unes quarta part de les 1.369.628 tones de carn que es fan a tota Espanya. Després ve Andalusia i Comunitat Valenciana. El 82 % de tota la carn és de pollastre, la següent és la de gall dindi.

núm. explot. avícoles esp

 

A la UE no hi ha un productor de pollastre destacat, el primer és el Regne Unit, amb més del 14% de total i després un grup molt igualat amb Alemanya, França, Polònia i Espanya. En gall dindi la situació és una mica diferent, amb França i Alemanya produint conjuntament més del 40% i després Itàlia, Polònia i Espanya.

Espanya importa una mica més de carn d’aviram de la que s’exporta i aquest volum és entre un 10 i un 12 % de la producció. Els principals moviments són dins la Unió Europea.

Una dada significativa és que dins la UE les importacions provenen en més del 90% de Brasil i Tailandia.

producció carn aus 2013 ue

 

A nivell mundial el primer productor tant de carn de pollastre com de gall dindi són els Estats Units.

Resumen

Aprovechando la publicación de un informe sectorial del Ministerio de Agricultura hablaremos un poco del sector. En 2013 se produjeron en España 1.369.628 toneladas de carne de ave, un 85% de pollo. Catalunya produce la cuarta parte.

En la Unión Europea, el Reino Unido es el principal productor de pollo seguido de cerca por Francia, Alemania, Polonia y España. En pavo, Francia y Alemania son los principales productores.

En comercio exterior las importaciones son un poco más altas que las exportaciones, y casi todo dentro de la UE.

Estados Unidos es el principal productor mundial de carne de pollo y de pavo

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s