Ciència i comunicació al servei del pollastre i altres productes d’origen animal

Cada any per aquestes dates la Federació Avícola Catalana celebra la seva assemblea general i aprofita per convidar algun ponent rellevant que pugui amb els seus coneixements, idees, propostes enriquir-nos. Altres anys hem tingut periodistes, cuiners, savis de l’alimentació. Aquest any hem tingut una persona de característiques úniques perquè reuneix dues vessants molt importants: per una banda té uns amplis coneixement i experiència científica en temes d’alimentació i nutrició i per l’altra és un gran comunicador, explicant i difonent els seus coneixements de forma clara, amena i amb la seguretat de tenir al darrera un fort bagatge científic. Parlem del Doctor Abel Mariné.

Abel Mariné

A l’entrada d’avui i en les dues properes setmanes farem un recull de les idees més significatives que ens va donar, molts cops centrades més en l’alimentació en general i en els productes d’origen animal que no pas en la carn d’aviram, però igualment molt interessants.

4 idees generals:

– Tothom és expert en alimentació, tothom té opinió formada en els temes relacionats amb alimentació i per aquest motiu l’opinió pública és poc receptiva a rebre informacions i modificar els seus criteris sobre aquests temes.
– Cap aliment és imprescindible, però n’hi alguns que són més difícils de substituir que d’altres.
– No hi ha aliments bons ni aliments dolents. Tot és tema de la dosi. És molt important menjar bé, però no cal ser un “ talibà” de la dieta.
– La millor i més eficaç mesura de salut pública és una bona alimentació. Si estem ben aliments, el nostres sistema defensiu estarà millor preparat per respondre a les agressions externes.

La propera setmana ja ens centrarem en els punts sobre la carn d’aviram i l’ou.

Resumen

En la entrada de hoy en la de las siguientes semanas resumiremos las idees que el prestigioso Dr. Abel Mariné expuso ante la asamblea de la FAC el pasado 1 de julio. Hoy presentamos 4 ideas generales:
– Todo el mundo es experto en alimentación y tiene sus propias ideas y opiniones al respecto. Esto genera una dificultad ya que se es poco receptivo a nuevas informaciones y al cambio de criterio.
– Ningún alimento es imprescindible, unos son más difíciles de substituir que otros.
– No hay alimentos buenos, ni alimentos malos. La dosis es lo que cuenta. Es muy importante alimentarse bien, pero sin llegar a ser talibanes de la dieta.
– La mejor y más eficaz medida de salud pública es una buena alimentación.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s