Que ens va dir el Dr. Mariné sobre la carn de pollastre i els ous?

Seguim amb la xerrada del nutricionista Dr. Mariné sobre la carn d’aviram i els ous. Va deixar molt clar que cap aliment és imprescindible, però n’hi ha són més difícils de substituir en una dieta equilibrada i variada. I els aliments proteics d’origen animal, com la carn i els ous, entren dintre d’aquest grup. Tots dos tipus són aliments que tenen un alt contingut de proteïna d’un altíssim valor biològic. Tenir-los com a part de la nostra dieta fa que puguem tenir la seguretat d’estar nodrint-nos bé en aquest aspecte, i amb una certa comoditat, sense parar massa atenció al conjunt del que es menja. En concret, la carn de pollastre conté un 18-20% de proteïna de la millor qualitat. El catedràtic Dr. Gregorio Varela va dir que els productors d’aus, gràcies a les tecnologies de producció intensiva, havien socialitzat la proteïna.

Evolucion-humana_TINIMA20140117_0113_18

En el desenvolupament de l’esser humà com espècie, el fet de menjar carn va ser un factor decisiu. La carn va començar a ser part de la dieta a base de menjar cadàvers, carronya, moll de l’os,…Al començar a caçar i incorporar la carn de forma habitual es va estalviar una gran quantitat de treball digestiu que es va aprofitar pel desenvolupament el cervell.  Menjar carn ens va fer humans. El Dr. Mariné va citar aquí el llibre Los Aborígenes del Dr. Juan Luís  Arsuaga, membre de l’equip investigador d’Atapuerca.

L’animal, en el seu procés de fer massa muscular (carn) i ous, concentra nutrients provinents dels vegetals, fent-los més digestibles per les persones.

Així doncs, és bo que la carn i els ous, així com altres fonts de proteïnes animals formin part de la dieta, però en una certa proporció. L’abús del consum de carn no és bo, com no ho és en cap aliment.

 

Resumen

Los alimentos proteicos de origen animal como la carne y los huevos son más difíciles de substituir en una dieta equilibrada y variada. Permiten una dieta más “cómoda”, sin prestar demasiada atención a sus componentes.  La carne de pollo contiene un 18-20% de proteína de la más alta calidad. La intensificación de la producción de la carne de pollo permitió la socialización de la proteína.

El paso del homínido vegetariano al que incorporó, mediante la caza, la carne en su dieta, permitió liberar al cuerpo de gran cantidad de trabajo digestivo que revirtió en un mayor desarrollo de cerebro humano.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s