Els pollastres i gallines, animals de guerra

Les vacances són un moment d’esbarjo i de trencar amb les rutines seguides al llarg de l’any. I aquest estiu, voltant per una de les zones de França més afectades per la Primera Guerra Mundial, ens vàrem trobar amb una petita exposició sobre com els animals hi havien, d’una forma o altre, participat.

En aquest marc va ser on vàrem veure aquests dos rètols.

En aquest primer, és la pròpia gallina que es refereix a ella mateix com una valenta gallina de guerra, que menja poc i produeix molt.

gallina_guerra (600x800)

 

El segon no sabem si era originalment un rètol o bé un retallable on cada pollet podia passar a ser soldat amb el seu casc i el seu fusell.

pollastres_guerra (800x600)

 

Aquest tema ens ha fet recordar un altre post on es parlava d’un llibre anomenat La batalla de l’ou (Joan de Déu Domènech) on es parla del panorama alimentari a la guerra civil a Catalunya. Un dels capítols explica com, davant la manca d’ous i la impossibilitat d’importar-los, es va crear l’Oficina de l’Ou que tenia la missió de promoure el desenvolupament de la producció d’aviram i ous. La cosigna era: cada balcó, un galliner. També s’explica el perquè va ser un fracàs i com l’ou va esdevenir un producte escàs, molt rar i preuat.

Batalladelopu650

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s