El pollastre i altres aus al 1714

A punt d’acabar-se aquest any on s’han fet tants actes al voltant del 1714, us volem acostar a la cuina d’aquella època gràcies al web de la ruta 1714 . Té un apartat dedicat a la cuina i allà les receptes d’aviram hi tenen un pes important. Ens expliquen que l’aviram era la carn més apreciada de l’època, es considerava la més tendra i refinada i el seu preu era molt elevat. D’ordinari només es trobava a l’abast de les classes altes, per a les classes populars, camperols i artesans, es trobava reservada per a les grans festes, casaments, Nadal, també es considerava un aliment apropiat per a malalts i convalescents. Es consumien tant aus de corral, pollastres, gallines, ànecs, oques, com aus de caça, perdius, guatlles. Els capons eren molt valorats per aconseguir més pes i tenir la carn més fina.

Trobem aquestes receptes que tenen la gràcia d’estar explicades en el seu format original i també adaptades per que les puguem fer a casa.

 

Pollastre o capó farcit

Pollastre de pagés a la cassola

Platillo de la batalla d’Almansa

Pollastre agredolç

Perdiu amb farcellets de col

Perdius

Pollastre o capó rostit amb salsa de pagó

Capó Farcit. Ruta 1714

Capó Farcit. Ruta 1714

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s