Temps de rebaixes, però menjar pollastre és fer un menjar de luxe

plat13

Sembla que el gener no només és temps de rebaixes per a la compra de roba i altres coses, sinó que també cal entrar en unes certes rebaixes pel que fa al que mengem, normalment com a contrapès als excessos calòrics de les festes de nadal.

La carn d’au, ja sigui de pollastre, gall dindi, guatlla, picatons, etc. és una bona opció per aquests dies. Combina un baix nivell calòric  amb un alt contingut de proteïna de la més alta qualitat i uns bons nivells de minerals i vitamines. Al mateix temps és una carn d’una gran versatilitat, amb múltiples opcions de preparació i que pot constituir un ingredient base en molts plats.

Per  fer un àpat que ens ajudi a l’objectiu de menjar una mica menys uns dies com a mínim, no cal limitar-se al pollastre a la planxa. O més ben dit, el pollastre a la planxa pot ser l’ingredient de moltes preparacions divertides, saboroses, etc. que poden ajudar-nos. I recordem que el pollastre combina molt bé amb gran diversitat de salses, que poden tenir com a base fruites i/o verdures.

Recordem que la carn de pollastre i gall dindi (sense pell) té un contingut en aigua al voltant del 75%, ens proporciona unes 100-110 kcal per 100 grams comestibles, entre un 20 i un 25% de proteïna i només entre un 0,5 i un 4% de greix. Aquest poc greix té un alt percentatge d’àcids grassos insaturats, la qual cosa és positiva. Són aquestes característiques les que fan que la carn d’au pugui ser una excel·lent base de dietes hipocalòriques.

Entre aquests valors i els de l’àpat que finalment ingerim cal tenir en compte la forma de cocció que ens farà variar el contingut en aigua, en greix i aporta hidrats de carboni, que no estaven a la composició inicial.

Anem de rebaixes, però menjar pollastre o gall dindi és fer un menjar de luxe!

Resumen

La carne de ave es una buena opció a incluir en la dieta de estos días post-navideños.Combina un bajo nivel calórico con un alto nivel de proteina de muy alta calidad y unos buneos nivels de vitaminas y minerales. También es un alimento muy versatil que permite muchas preparaciones, puede ser base de platos muy diversos y combina muy bien con gran diversidad de salsas. Hay que tener en cuenta que los valores de composición de la carne de pollo y pavo varían en función del tipo de cocción, disminuyendo el contenido en agua, variando el de  grasas y pudiendo aportar hidratos de carbono.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s