Com els pollastres van contribuir a crear els Estats Units (I)

Donant voltes pels móns d’internet he trobat un llibre titolat Why did the chicken cross the world? (Per què els pollastres van creuar el món?) escrit per Andrew Lawler. Aquest escriptor ens dóna una idea del seu llibre en una entrevista que força entretinguda. llibre

El Sr. Lawler té un blog on hem trobat l’article que ara us resumim.  Es diu Com els pollastres van construir Amèrica i dóna una visió ràpida, panoràmica i segurament força personal del paper tant dels pollastres com de les gallines al llarg de la moderna història dels Estats Units. Us en fem ara un petit resum que continuarem altres entrades.

Els colons anglesos que van arribar a Jamestown  (primer assentament anglès permanent als Estats Units) al 1607 van portar uns quants pollastres que els van ajudar a sobreviure als durs primers hiverns. Aviat, però, el pollastre va perdre davant la popularitat d’altres aus nadiues com gall dindi, oca, ànec, …

L’Assemblea General de Virginia, al 1692, temorosa que les esclaus poguessin comprar la seva llibertat amb els beneficis generats per la venda d’animals, va prohibir que els esclaus poguessin tenir vaques, vedells, cavalls o porcs. No es va incloure aquí l’aviram perquè es considerava poc valuós.

A l’Àfrica occidental hi havia una gran tradició de criar pollastres, i així, molts descendents dels primers esclaus provinents d’aquella zona, tant si eren esclaus com si no, es van fer comerciants de pollastres.

Els cuiners negres tenien una gran influència en elecció dels menjars dels seus senyors i, com era d’esperar, afavorien la carn feta pels seus parents i amics. Una especialitat de l’Àfrica occidental que va triomfar entre la gent blanca era els trossos de pollastre fregits en oli. Actualment es considera el menjar típic americà a tot el món.

Resumen

Se resume un artículo que recoge una parte del libro Why did the chicken cross the world? (¿Por qué los pollos cruzaron el mundo?) que explica el papel de pollos y gallinas a lo largo de la historia de los Estados Unidos.Los colonos en su llegada a Jamestown en 1607 llevaron pollos y gallinas que no tuvieron continuidad ya que existían otras aves mejor adaptadas. Más tarde, fueron los animales que los esclavos podían criar y comercializar ya que apenas tenían valor. Fueron también los esclavos negros quienes introdujeron de forma general el pollo en las comidas de su señores, en especial el pollo frito considerado hoy la quintaesencia de comida norteamericana.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s