Quan el pollastre és més que un aliment

Ja hem explicat en altres entrades d’aquest blog quin és el camí que fa un pollastre fins arribar a les nostres neveres en forma de pit, cuixa,…. Ja sabeu que hi ha un munt de professionals que tenen cura de cadascuna de les parts d’aquesta cadena per assegurar, no només la qualitat i seguretat del producte final, sinó també tot el procés de producció.

Avui us volem parlar de la importància de la producció de pollastre i ous de forma tradicional en països pobres o en desenvolupament. Les dades que us donarem les hem extret un document anomenat Meat Atlas que és de gener de 2014. Ens diu que a Bangladesh un 98% de la carn de pollastre i ous prové de productors a petita escala, a Etiopia un 99%. Als països del sud de l’Àfrica un 85% dels habitatges té pollastres, i un 70% d’aquests animals pertany a dones.  DSC04119

En societats que no permeten a les dones tenir propietats, ni participar en la pressa de decisions importants, el fet de poder criar pollastres i gallines, que no els requereix grans inversions ni terres i que poden compaginar amb les seves altres tasques habituals, els permet tenir unes entrades de diners que utilitzen normalment per material escolar pels fills, medecines, etc. El tenir aviram els permet fer front a esdeveniment inesperats o emergències i també pot ser venut o utilitzat per festes i celebracions. Tot això fa a les dones ampliar el seu cercle social, prendre més decisions i sentir-se més independent.

Així doncs, el fet que les dones criïn pollastres i gallines no els proporciona només avantatges econòmics sinó socials. Un altre fet que és constata és que a les llars on es cria aviram hi ha un nombre major d’àpats que inclouen aquesta carn, i així es millora la dieta.

Resumen

La cría de pollos y gallinas a nivel doméstico es muy importantes en países pobres y en vías de desarrollo.

En sociedades en las que la mujer no tiene propiedades ni participa en las decisiones importantes, el hecho de criar pollos y gallinas le permite unas entradas de dinero que destina normalmente al bienestar y educación familiar. Mejora también la dieta al incluir más raciones de esta carne.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s