Pollastre i gall dindi: congelar o no congelar? This is the question (II)

Fotolia_50225622_XS(1)Un altre punt crític per mantenir la qualitat de la carn de pollastre i gall dindi congelada és la velocitat de congelació. Si es congela molt ràpid els cristalls d’aigua que es formen són petits i les estructures de la carn no varien gaire, el que implica menys pèrdua d’aigua durant la descongelació. S’ha de dir, però, que els congeladors domèstics ho fan a velocitat lenta i encara que alguns incorporen una funció de congelat ràpid, molt útil quan es posa al congelador una gran quantitat d’aliment sense congelar, segueix no sent el suficientment ràpid.

Un altre efecte de la congelació és que fa que la carn perdi capacitat de retenció d’aigua, el que fa que durant la descongelació se’n perdi i es relacioni amb una carn menys tendra, la qual cosa en notarà més en carns fetes a la planxa o brasa i menys a les guisades o estofades.

Pel que fa al valor nutritiu, en els estudis que s’han fet al respecte no hi ha evidències de pèrdues significatives en el nivell de nutrients. Així doncs, si volem congelar pollastre o gall dindi ho podem fer coneixent les normes que a nivell domèstic ens garanteixen la seguretat alimentària i al mateix temps amb la seguretat de gaudir de les mateixes característiques nutritives.

Resumen

Para mantener al máximo la calidad de la carne de pollo y pavo es preciso una velocidad de congelación muy rápida, cosa que no se da suficientemente en los actuales congeladores domésticos.

La pérdida de agua al descongelarse es debido a que la carne pierde capacidad de retención de agua. La carne entonces es menos tierna. Este efecto es más evidente en carne preparada a la plancha o parrilla y se nota menos en carnes guisadas o estofadas.

No hay evidencias en estudios científicos de pérdida de calidad nutricional de la carne de pollo y pavo congelada por lo que podemos utilizar adecuadamente esta técnica de congelación con la seguridad de aprovechar las características nutritivas de estas carnes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s