Tornem al consum de pollastre a casa nostra

Angebot im Supermarkt

 

Repassant l’entrada anterior sobre hàbits de consum de pollastre als Estats Units, ens hem adonat que si bé no tenim dades d’aquest tipus  a casa nostra, tampoc no hem explicat mai què ens diuen les estadístiques de consum que existeixen i que provenen del ministeri d’agricultura.

Abans de donar-vos una pinzellada sobre aquestes dades que periòdicament es publiquen cal conèixer què mesuren. Ens diuen el consum a les llars, tant en quantitat de producte com en despesa. No es té en compte el consum del producte a bars, restaurants, institucions (hospitals, escoles, …). Són, per tant, dades que no ens donen el consum total, però són les que hi ha i ens permeten comparar, poden ser indicatives de tendències, …

Intentarem no marejar amb un excés d’informació. El consum de pollastre fresc va ser l’any 2013 de 14.78 Kg per persona, molt poc més que l’any 2008. Malgrat això, en aquest període de temps el pollastre segueix sent la carn més consumida, s’eixamplen les diferències amb el porc, la segona. Si al 2008 quasi un 35% de tota la carn fresca era de pollastre en front d’un 28,5% de porc, al 2013 s’ha passat al 38% en front un 28% de porc.

Gran part es compra a peces, quasi un 60%, més d’un 35% com pollastre sencer.

De carn congelada de pollastre se’n menja poca, però el seu consum ha pujat significativament des de 2008, passant aquest any de 0.5 Kg per persona a 1.11 al 2013.

Poques dades hi ha de la resta d’aviram. Pel que fa al gall dindi, hi ha una important tendència a l’increment del consum, si bé encara és molt poc comparat amb el pollastre.

Un canvi important es veu en el lloc de compra, on es veu un traspàs de la compra de mercats i carnisseries cap a supermercats. En aquest format d’establiment  es feien un 44,6% de les compres havent crescut 5 punts des del 2008, punts que han perdut els mercats i les carnisseries.

Resumen

Hoy damos una ojeada a los datos de consumo que periódicamente publica el ministerio de agricultura. Es consumo en hogares, sin considerar hostelería, restauración ni Instituciones.

El pollo sigue siendo la carne más consumida, agrandando su distancia de la segunda, que es la carne porcina. Consumimos casi 15 kg por persona y año. Se compra mayoritariamente a piezas (60%) y entero (35%). El lugar de compra es el supermercado, con una tendencia a subir a costa de bajadas en la compra en mercados y carnicerías.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s