Felicitats ou! Aviat és el teu dia!

Divendres 9 d’octubre se celebra el Dia Mundial de l’Ou. Ara que cada dia és el dia mundial d’alguna cosa ens agrada assenyalar que aquesta celebració celebra aquest any el seu vintè aniversari. Creat al 1996 per la International Egg Comission es va decidir que el segon divendres de cada mes d’octubre es dediqués a fer promoció de les qualitats d’un producte que aleshores encara patia la fama d’aliment que havia de ser consumit amb moltes precaucions.

Molts països arreu del món fan actes de tot tipus. Aquest any a Espanya els actes DSC06047 s’inclouen dins la campanya El Huevo de Etiqueta que vol formar al consumidor en el coneixement sobre els diferents tipus d’ous, en què es diferencien i com es produeixen i com després aquestes diferències es plasmen a la closca de l’ou, amb el marcat, i a l’envàs. Aquesta campanya comença ara el seu segon any.

Altres aspectes pels quals cal reivindicar l’ou com un gran aliment són les seves qualitats nutritives, la varietat de formes en que es poden preparar (ou dur, truites, ferrats, al forn,…), el seu ús a salses, postres, arrebossats, tartes salades, … Font de proteïna d’alta qualitat i amb tots els minerals i vitamines necessaris per una dieta saludable, l’ou pot tenir un paper essencial en la nutrició de la població de països pobres i en desenvolupament.

També aquest dia s’aprofita per donar a conèixer les darreres innovacions en el sector de l’ou que serveixen per donar noves aplicacions tant al rovell com a la clara.

Per celebrar-ho hem volgutcompartir amb vosaltres una foto d’ous a un mercat a l’altre punta del món.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s