Els ous, uns bons companys del pollastre i altres carns d’aviram

Fotolia_23983107_S - copia (520x282)Avui dedicarem aquest espai a parlar d’un altre producte company dels nostres pollastres. Parlarem dels ous, que és un aliment que comparteix algunes característiques nutritives amb la carn d’aviram.  No només són aliment d’origen animal i del mateix tipus d’animal, aus, sinó que són aliments fonamentalment proteics i amb una proteïna de molt alta qualitat, això vol dir que tenen tots els aminoàcids essencials, que el cos  humà no pot produir. També comparteixen que són aliments molt digestibles i per tant molt aptes per gent gran i nens. En cap dels dos els carbohidrats tenen un paper destacat en la seva composició.

OusPiramideTambé comparteixen el fet d’haver estat font de desinformacions i falsos mites que durant temps els han donat mala fama. Avui, afortunadament, han recuperat el seu lloc en una dieta saludable i els falsos mites han anat desapareixen.

Malgrat això dels ous encara es fan sovint dues preguntes que estan relacionades. La primera és sobre si menjar ous incrementa el nivell de colesterol en sang i la segons sobre quants ous es poden menjar a la setmana. La resposta és que hi ha multitud d’estudis científics i mèdics internacionals que han evidenciat que els consum d’ous, en persones sanes, no provoca cap increment en el risc de malalties cardiovasculars. Les recomanacions de consum són d’un ou al dia dins d’una dieta sana i equilibrada.

Una bona font d’informació sobre les característiques nutritives de l’ou la teniu a aquest enllaç http://www.huevo.org.es/

En una propera entrada parlarem del codi dels ous.

Resumen

Los huevos comparten con la carne de ave algunas importantes características nutritivas. Son alimentos fundamentalmente proteicos con una proteína de la más alta calidad. Asimismo son muy digestibles y sin apenas hidratos de carbono.

Las actuales recomendaciones de consumo para persones sanas y con una dieta equilibrada y saludable son de 1 huevo al día.

Deixa un comentari